Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ziołowe na oleju rzepakowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 pojedynczy
cebula 1/3 sztuki
pora 1/4 sztuki
marchewka 1/3 sztuki
sok z cytryny z połówki
jajko 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ziołowe na oleju rzepakowym

Do rozdrabniacza lub miski włożyć fileta i warzywa. Wszystko dokładnie rozdrobnić. Najlepiej użyć do tego celu rozdrabniacza. Skropić sokiem z cytryny. Dodać 1 surowe jajko oraz trochę bułki tartej. Przyprawić wg uznania. Dokładnie wymieszać (można ponownie użyć rozdrabniacza lub blendera). Panierować w bułce tartej i smażyć na oleju rzepakowym. Warto wiedzieć, że olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego warto go używać do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Pamiętajmy, o jego częstym używaniu. Po upieczeniu z obu stron na złoty kolor, przełożyć na talerz i podawać z keczupem lub dipem do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 01.01.2014 14:37
smacznie podano na talerzu..
Kuchenka 01.01.2014 13:28
fajne placuszki
noninka77 01.01.2014 13:10
robię podobne:)
Sylwia26 01.01.2014 11:33
apetycznie wyglądają :)
krystyna330 01.01.2014 10:57
ale pyszności mniam
IwonaDD 01.01.2014 10:18
pomysł extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak