Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty francuskie na słodko

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczywo tostowe 3 kromki
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
masło klarowane 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
ekstrakt waniliowy 3 krople
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty francuskie na słodko

Jajka wbijamy do płaskiej miski, dodajemy mleko, cukier waniliowy i ekstrakt waniliowy roztrzepujemy rózgą.

Wkładamy do masy kromki chleba i maczamy je obustronnie lekko dociskając, aby kromki nasiąkły masą.

Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy tosty po obu stronach na złoty kolor.

Gotowe posypujemy np. cukrem pudrem, smarujemy nutellą, dżemem, podajemy z owocami albo polewamy syropem klonowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Romanowka 01.01.2014 12:26
na śniadanko super
patryska76 01.01.2014 11:48
Idealne na śniadanie ;-)
Aga-25 01.01.2014 09:24
słodkości pycha
Agnieszka-87-25 01.01.2014 09:17
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak