Przepis i sposób przygotowania na: Ananasek
Białka ubić na sztywno ze szklanką cukru. Dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i orzechy. Dokładnie wymieszać. Upiec na złoty kolor (ok pół godziny). Gdy biszkopt całkiem wystygnie przekroić go na 2 równe części.
Ciasto kokosowe:
Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać i upiec na złoty kolor.
Masa:
Odlać wodę z ananasa, dopełnić do 0,5 l zimną przegotowaną wodą. W części tej wody rozrobić budynie. Pozostałą część zagotować i ugotować budyń. Gdy wystygnie zmiksować go z margaryną i żółtkami. Dodać ananasa pokrojonego na drobne kawałki. Wymieszać.
Polewa:
Składniki polewy podgrzewać i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. NIE GOTOWAĆ!