Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska mini tarta we włoskim stylu

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 3/4 szklanki ( dowolny)
orzech nerkowca 2 łyżki
koperek 1 pęczek
oliwa 1 łyżka
ciasto francuskie 1/2 opakowania
rzodkiewka 1 kulka
sól,pieprz, chili w płatkach do smaku
ser gouda 15 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska mini tarta we włoskim stylu

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować do miękkości. Odcedzić, ostudzić i osuszyć. Orzechy uprażyć na suchej patelni ( ale uważać aby nie przypalić). Do blendera wrzucić zimne uprażone orzechy oraz koperek. Zblendować.
Krok 1 - Francuska mini tarta we włoskim stylu foto
2
Dodać oliwę i ponownie zblendować. Przełożyć do miski, dodać przyprawy i makaron, wymieszać ( najlepiej palcami, aby koperkowe pesto dobrze pokryło makaron). Dodać starty ser żółty na drobnych oczkach i znów wymieszać.
Krok 2 - Francuska mini tarta we włoskim stylu foto
3
Ciasto francuskie podzielić na 6 kwadratów i wyłożyć nimi foremki do mini tarty. Na wierzchu ułożyć pesto z makaronem i wstawić do nagrzanego do 200 piekarnika i piec około 20 minut, do zrumienienia. Wyjąć z piekarnika i posypać pokrojoną w małą kostkę rzodkiewkę.
Krok 3 - Francuska mini tarta we włoskim stylu foto
4
Podawać na ciepło ( choć na zimno też dobrze smakuje:)) Smacznego!
Krok 4 - Francuska mini tarta we włoskim stylu foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 08.01.2014 22:53
pyszne, polecam
foczka-ks 01.01.2014 23:45
ciekawie i pomysłowo, mniam
msmariusz 01.01.2014 23:41
apetycznie wygląda
kasienka23 01.01.2014 13:48
fajna przekąska!
monikaT83 31.12.2013 21:27
:) ja tez tak myślę:) szybkie, tanie i smakowite:)
Rycerz
Rycerz 31.12.2013 20:49
Pychotka!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak