Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle krówkowo-maślane

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masła 0,5 kostki
śmietany kremówki 3 łyżki
mleko 3 łyżki
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle krówkowo-maślane

Masę krówkową bądź krówki rozpuszczamy na wolniutkim ogniu wraz z pozostałymi składnikami.
Gdy uzyskamy jednolitą masę wykładamy ją na wafle.
Powinno się kroić je gdy masa wystygnie.
Jednak ja kroję jak jest jeszcze ciepła.
I ledwo je pokroję to zaraz ich nie ma :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 12.06.2012 10:31
mniam mniam
KOBRA 12.06.2012 10:25
same pyszności
Marysia 28.07.2011 08:47
fajne
Barbara55 29.04.2011 16:14
wafle są dobre
kielcok1 16.04.2011 19:30
podoba mi się!
Jolanta40 09.12.2010 00:05
pycha
elwal
elwal 07.07.2010 18:25
Lubię masę korówkową, jednak nie bardzo rozumiem ten przepis...
Krzysztof42 29.06.2010 14:45
dobre
Natalia/tubisiek 17.06.2010 11:51
Jadłam takie nieraz! Są na prawdę smaczne!
gacopierz23 23.05.2010 14:28
Wildze że nie tylko ja lubię masę krówkow. Za dwa tygodnie zapraszam na przeczytanie fajnego przepisu z masą krówkową może będzie Ci pasował
Patrycja42 19.05.2010 18:19
http://hichotka.blogspot.com/2009/11/wafle-krowkowo-maslane.html - czy to Twój przepis ? Strasznie dużo \"Twoich\" przepisów widnieje w internecie na różnych stronach pod różnymi nicami...
Iwusia 19.05.2010 18:16
Ja również często takie robię ;)
IlonaAlbertos 25.04.2010 13:04
Uwielbiam takie wafle. Można do nich także dodać posiekane orzechy. Smakują wyśmienicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak