Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maliny na zimę

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier kryształ 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Maliny na zimę

Maliny zasypujemy cukrem i pozostawiamy na noc. Następnie gotujemy do wrzenia. Wkładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 min. Wykładamy na blat kuchenny i odwracamy do góry dnem, aż ostygną słoiki. Takie malinki są niezastąpione zimą do herbatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 31.12.2013 12:15
Takie maliny mają u nas ogromne wzięcie.
noninka77 31.12.2013 10:58
pyszne malinki:)
Romanowka 30.12.2013 22:28
Ja je widzę w moich płatkach owsianych, jako dodatek do kaszki manny i jogurtu greckiego...się rozmarzyłam :) i ten zapach...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak