Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po japońsku Ilony

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 70 dag
cebula biała 3 sztuki
ogórki konserwowe 10 sztuk
papryka czerwona 2 sztuki
mąka 1 szklank
jaja 2 sztuki
woda
sól do smaku
woda 400 ml
olej 100 ml
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
keczup pikantny 5 łyżek
ocet 4 łyżeczki
cukier do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po japońsku Ilony

Kroki postępowania

1
Filety z ryby kroimy na kawałki. Z mąki, jajek, wody, soli, pieprzu przygotowujemy ciasto o konsystencji naleśnikowego. Porcje ryby smażymy w cieście naleśnikowym na tłuszczu.
Krok 1 - Ryba po japońsku Ilony foto
2
Cebule kroimy w piórka, ogórki i paprykę w paski. W garnku zagotowujemy wodę z olejem, octem, koncentratem pomidorowym i keczupem.
Krok 2 - Ryba po japońsku Ilony foto
3
Do zalewy dodajemy cebule, ogórki i paprykę, gotujemy do miękkości. Dodajemy do smaku sól, pieprz, cukier. W salaterce układamy warstwami porcje ryby i gorących warzyw.
Krok 3 - Ryba po japońsku Ilony foto
4
Odstawiamy do przestudzenia.

Smacznego :)
Krok 4 - Ryba po japońsku Ilony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 25.01.2014 19:39
lubimy taką rybkę
RenataZ-et 19.01.2014 22:17
podoba mi się :-)
AnielskaSlodycz 10.01.2014 13:14
bardzo dobre pyszota
ppaulina 09.01.2014 16:10
mniam mniam
IKrakowianka 01.01.2014 16:31
bardzo fajna propozycja
dada 30.12.2013 12:37
mniam mniam :)
smerfna_chatka 30.12.2013 09:22
wygląda bardzo apetycznie
Rycerz
Rycerz 30.12.2013 02:00
Uwielbiam, tą rybę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak