Ryba po japońsku Ilony

Ryba po japońsku Ilony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    70 dag
  • cebula biała

    3 sztuki
  • ogórki konserwowe

    10 sztuk
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • mąka

    1 szklank
  • jaja

    2 sztuki
  • woda

  • sól

    do smaku
  • woda

    400 ml
  • olej

    100 ml
  • koncentrat pomidorowy

    5 łyżek
  • keczup pikantny

    5 łyżek
  • ocet

    4 łyżeczki
  • cukier

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba po japońsku Ilony
Filety z ryby kroimy na kawałki. Z mąki, jajek, wody, soli, pieprzu przygotowujemy ciasto o konsystencji naleśnikowego. Porcje ryby smażymy w cieście naleśnikowym na tłuszczu.
Krok 2 - Ryba po japońsku Ilony
Cebule kroimy w piórka, ogórki i paprykę w paski. W garnku zagotowujemy wodę z olejem, octem, koncentratem pomidorowym i keczupem.
Krok 3 - Ryba po japońsku Ilony
Do zalewy dodajemy cebule, ogórki i paprykę, gotujemy do miękkości. Dodajemy do smaku sól, pieprz, cukier. W salaterce układamy warstwami porcje ryby i gorących warzyw.
Krok 4 - Ryba po japońsku Ilony
Odstawiamy do przestudzenia.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota59

25.01.2014 19:39
lubimy taką rybkę

RenataZ-et

19.01.2014 22:17
podoba mi się :-)

AnielskaSlodycz

10.01.2014 13:14
bardzo dobre pyszota

ppaulina

09.01.2014 16:10
mniam mniam

IKrakowianka

01.01.2014 16:31
bardzo fajna propozycja

dada

30.12.2013 12:37
mniam mniam :)

smerfna_chatka

30.12.2013 09:22
wygląda bardzo apetycznie

Rycerz

30.12.2013 02:00
Uwielbiam, tą rybę!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat