Sałatka pieczarkowa

Sałatka pieczarkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 80 dag młodych pieczarek

  • pęczek natki pietruszki

  • 2 cytryny

  • 4 łyzki soku z cytryny

  • 5 łyzek sosu winegret

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki wyczyścić, umyć pod bieżącą zimną wodą, pokroić w plastry razem z trzonkami, skropić sokiem z cytryny, skropić sosem winegret.
Odstawić na 15 minut.
Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszki, przybrać cząstkami dokładnie, przybrać cząstkami dokładnie umytych i pokrojonych ( nie obranych) cytryn.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat