Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

80 dag młodych pieczarek
pęczek natki pietruszki
2 cytryny
4 łyzki soku z cytryny
5 łyzek sosu winegret
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowa

Pieczarki wyczyścić, umyć pod bieżącą zimną wodą, pokroić w plastry razem z trzonkami, skropić sokiem z cytryny, skropić sosem winegret.
Odstawić na 15 minut.
Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszki, przybrać cząstkami dokładnie, przybrać cząstkami dokładnie umytych i pokrojonych ( nie obranych) cytryn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak