Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ser żółty 10 dag
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki marynowane 1 słoik
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
makaron 1 (w kształcie ziaren ryżu)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Makaron ugotować wg. instrukcji. Pieczarki odcedzić i pokroić na ćwiartki. Jajka obrać i pokroić w kostkę, cebulę podobnie. Ser zetrzeć na tartce. Kukurydzę i groszek odsączyć od zalewy i dodać do reszty składników. Wszystko doprawić solą i pieprzem. Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą i połączyć z resztą składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 29.12.2013 20:45
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak