Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sylwestrowa przekąska

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto drożdżowe:
cebula 6 szt
mięso mielone 40 dkg
papryka czerwona 1 szt
pieprz
sól
kechup
Farsz: 50 dkg
pieczarki 50 dkg
ser gouda 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: sylwestrowa przekąska

ciasto drożdzowe: 1 szkl wody i 1 szkl mleka oraz 1 łyż cukru 1,5 szkl mąki oraz 5 dkg drożdzy robimy zaczyn odstawimy na 2 godz w ciepłe miejsce. Nastepnie robimy farsz cebule kroimy w kostke smażymy na oleju dodajemy pokrojone drobno pieczarki oraz mięso to wszystko razem smazymy pod koniec dodajemy pokrojoną papryke doprawiamy do smaku przyprawami i mieszamy z startym serem ok 15 dkg. Gdy zaczyn urośnie przekładamy na stolnice i wyrabiamy dodając tyle mąki tak aby ciasto miało konsystencje jak na pierogi. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką na każdy kawałek nakładamy troszkę kechupu na to farsz sklejamy tylko środek. Przekładamy do formy i odstawimy aby lekko podrosły. Pieczemy ok 30 min w temp 180c. pod koniec an boczki dajemy reszte starego sera. Podajemy z sosem czosnkowym i kechupem. Ciasto drożdzowe każdy moze zrobic wg własnego uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 11.03.2014 08:51
Fajny pomysł na przekąskę;)
JOANNA16 03.02.2014 17:51
fajna przekąska)))
Róża1 02.01.2014 13:58
fajny pomysł:-)
artur7 01.01.2014 16:45
fajna jakis kesek dobre
fotoviderek 31.12.2013 11:16
Świetnie wygląda :)
Katarzyna/kate1980 29.12.2013 21:07
ciekawy przepis
Katarzyna54 29.12.2013 18:26
ciekawy przepis
Rycerz
Rycerz 29.12.2013 18:14
Fajna przekąska.
IwonaDD 29.12.2013 17:36
fajna propozycja
gosia56 29.12.2013 17:14
na pewno pyszne
magdziorka6 29.12.2013 17:13
fajna nowość dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak