Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fritatta groszkowo-pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaj 5
rozmrozonego groszku 1/2 szklanki
duzej papryki 1/2
ząbki czosnku 2
duzy pomidor 1
sól, pieprz, cukier (plaska lyzeczka), papryka, curry, galka muszk.,Przyprawa uniwersalna kucharek., oregano
jogurt naturalny 7 lyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Fritatta groszkowo-pomidorowa

Warzywa obrac, umyc i osuszyc. Cebule, pomidora i papryke pokroic w kostke. Czosnek albo przecisnac przez praske albo drobno posiekac. Jaja roztrzepac, wymieszac z jogurtem i dobrze doprawic. Na patelni rozgrzac tluszcz i wrzucic cebule z papryka,posypac cukrem, sola i pieprzem, wymieszac, chwile podsmazyc, po czym dodac czosnek. Na patelni rozgrzac tluszcz i wrzucic cebule z papryka,posypac cukrem, sola i pieprzem, wymieszac, chwile podsmazyc, po czym dodac czosnek i groszek, podsmazac nastepne kilka minuNa otluszczona blache, wylozyc podsmazone warzywa i zalac masa jogurtowo-jajeczna, posypac pokrojonymi pomidorami i posypac oregano. Wstawic do nagrzanego piekarnika i zapiekac ok 30 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 25.04.2016 22:25
Fantastyczne danie!
Klausia 05.08.2013 21:35
wspaniałości muszę kiedyś coś takiego wyczarować :)
FAFIK 13.09.2011 13:19
Rewelacja!
beatkaa153 07.09.2011 09:08
super się prezentuje i pewnie też tak smakuje:)
Jaheira11 14.08.2011 21:50
ładnie wygląda
eli_555 15.12.2010 23:18
Ale pyszne danie.
wedith1 20.09.2010 07:34
Super!
SmacznaPyza 12.09.2010 12:27
bardzo ładne i smaczne zestawienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak