Ciasto z budyniem i jabłkami

Ciasto z budyniem i jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń

    2 opak
  • cukier do budyniu

    3 łyżki
  • mleko

    650 g
  • dżem porzeczkowy

    1 słoik
  • cukier

    0,5 szkl
  • masło

    1 kost
  • jajka

    5 szt
  • mąka

    0,5 kg
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• Ciasto z mąki, margaryny, żółtek, cukru i proszku zagnieść kruche ciasto. Ciasto podzielić na 2 części, jedną rozwałkować na spód do brytfanny. Drugą część kładę do zamrażalnika. Na spód ciasta wykładam, dżem porzeczkowy, na dżem kładę ugotowany budyń, na budyń jabłka pokrojone na ćwiartki, i ścieram ciasto na wierzch. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy, włożyć do piekarnika. Pieczemy 30 minut w 175 stop. Ciasto upieczone posypać cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.03.2011 00:15
Smaczne ciasto.

annamariakowalczyk3

17.10.2010 12:28
pyszne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat