Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos mięsny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
chrzan tarty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos mięsny

Mięso wieprzowe umyć i osuszyć, następnie pokroić w kostkę. W garnku zagotować 2 szklanki wody, wrzucić na nią mięso, liść laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie i gotować. Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i pokroić w plasterki lub kostkę. Po półgodzinie gotowania do mięsa dodać warzywa. Sos gotować przez 45 minut, następnie zaprawić zawiesiną z mąki, śmietany i wody, dodać tarty chrzan( może być ze słoika). Sos wymieszać doprawiając do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.09.2013 22:18
robię podobny
IKrakowianka 05.02.2013 23:17
bardzo smaczny sos
Katarzyna/kate1980 09.05.2012 19:28
wygląda apetycznie
KasiaK90 14.12.2011 10:46
do klusek śląskich świetny
Karolcia12 09.06.2011 22:10
smaczne
szajba2 20.05.2011 17:06
lubię taki do klusków
Barbara55 28.04.2011 16:40
też taki robię
pioge7 20.02.2011 10:47
super
Babciagramolka 04.02.2011 18:02
Zrobnic wiecej na zapas bo pysznie sie zapowiada
rakow2
rakow2 19.01.2011 14:15
bogato
linka1312 15.10.2010 22:35
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak