Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny kompot z suszu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone 50 gram
morele suszone 50 gram
jabłka suszone 50 gram
Goździki całe Prymat 5 sztuk
Cynamon mielony Prymat 1/4 łyżeczki
miód lipowy 1 łyżka
woda 1,5 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny kompot z suszu

Suszone owoce włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować przez około pół godziny.Podczas gotowania dodać miód, goździki i cynamon.
Garnek z kompotem zdjąć z ognia, i odstawić do wystygnięcia. Podawać schłodzony kompot, po obfitym wigilijnym posiłku. Taki kompocik jest bardzo dobry na trawienie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 27.01.2014 23:44
smaczny kompocik
SmacznaPyza 28.12.2013 21:19
czy nie lepiej dodać cynamon w kawałku ? mielony zamula kompot
eMMe 28.12.2013 18:16
Najlepszy kompot:)
Rycerz
Rycerz 28.12.2013 16:47
Uwielbiam takie kompoty.
pajbek 28.12.2013 16:46
Pyszny kompocik :-)
iwi 28.12.2013 16:15
Pyszny kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak