Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe talarki w czekoladzie

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier puder 1 szkl
żółtko jajek 4 szt
margaryna 250 g
proszek do pieczenia 1 szczypta
aromat migdałowy 3-4 krople
migdały mielone 100 g
białko 1
czekolada 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe talarki w czekoladzie

Z podanych składników zagnieść ciasto (zostawić łyżkę migdałów) ciasto rozwałkować na cienki prostokąt, posmarować białkiem i posypać delikatnie migdałami i zwinąć w ciasny rulon. Włożyć do lodówki w celu schłodzenia.
Po kilku godzinach pokroić na cienkie talarki, ułożyć na blaszce i upiec w temp 180 st ok 10-12 min
Po wystudzeniu maczać w rozpuszczonej czekoladzie i układać na pergaminie lub folii do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ssylwiaa 27.12.2013 20:10
na pewno pyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak