Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada szpinakowa z łososiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 450 gram
łosoś wędzony plastry 300 gram
jaja 4 sztuka
serek almette 2 opakowania
masło 1 łyżeczka
czosnek 4 ząbki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: rolada szpinakowa z łososiem

Szpinak podsmażamy na patelni z masłem i czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku według uznania, szpinak podsmażamy tak długo aż wyparuje z niego nadmiar wody, można również nadmiar wody odsączyć na sitku. Do ostudzonego szpinaku, dodajemy 4 żółtka, mąkę oraz ubite na sztywną pianę białka, wszystko bardzo delikatnie mieszamy. Wylewamy na dużą blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy 15 min w tem. ok 180 stopni. Wystudzony placek szpinakowy smarujemy serkiem, następnie wykładamy na niego płaty łososia, następnie zwijamy jak roladę, okręcamy folią, wstawiamy do lodówki na kilka godzin, podajemy na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 27.12.2013 20:56
przepyszna
Maria 70 27.12.2013 17:48
Smaczna roladka.
IwonaDD 27.12.2013 17:01
pyszna roladka też robię taką
Stenka 27.12.2013 16:35
apetycznie wygląda
Ania84 27.12.2013 15:53
jest świetna, też czasem robię i znika w mig z talerza!
maciek7 27.12.2013 15:42
super przepis
Romanowka 27.12.2013 15:05
Wygląda smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak