Zupa grzybowa z łazankami

Zupa grzybowa z łazankami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    1/4 szt
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • mąka

    1 płaska łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Kucharek - uniwersalna

    1 łyżeczka
  • łazanki

    250 gram
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Zagotować wodę. Wrzucić pokrojone warzywa oraz pokruszone grzyby i gotować około godzinę. Przyprawić do smaku pieprzem, solą i Kucharkiem. W szklance wymieszać dokładnie śmietanę z mąką i połączyć z zupą. W osobnym garnku ugotować łazanki, a następnie dodać je do zupy.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Olga_SK

27.12.2013 10:18
Zupa grzybowa to dla mnie wspomnienie dzieciństwa.... :)

cukiereczek

26.12.2013 18:21
na pewno była smaczna

norweska20

26.12.2013 17:59
prawdziwe grzyby i ten aromat-pycha

idealme

26.12.2013 17:22
naprawdę pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat