Klasyczna biala bulgarska z cukinia

Klasyczna biala bulgarska z cukinia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosolu drobiowego

    1 litr
  • sredniej wielkosci bezpestkowe cukinie

    2
  • sredniej wielkości marchewki

    2
  • mleka

    250 ml
  • jajo

    1
  • sol, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek. i curry

  • jogurt naturalny

    250 ml
  • ryż

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obieramy i myjemy. Cebule kroimy na kosteczke, marchew w paski, a cukinie w wieksze kostki. Do garnka, w ktorym jest rosól, wrzucamy cebule, marchew i cukinie, odrobine soli i zagotowujamy. Po zagotowaniu dodajemy przeplukany ryz, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok 25 minut. Dodajemy 250ml mleka (najlepiej tlustego), zagotowujemy. Odstawiamy z palnika i dodajemy jajeczny jogurt, vegete, curry i pieprz. To vegeta i curry nadaja zupie ostatecznego smaku. W miseczce roztrzepujemy jajo i laczymy je z jogurtem. Dodajemy do zupy i mieszamy. Gotowe. Mozna dodac koperek. Nie ma koniecznosci zagotowywania zupy, nigdy tego nie robie, ale oczywiscie mozna

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

02.01.2012 19:39
super

beatkaa153

16.09.2011 20:49
interesujący przepis

caroline1983

05.05.2011 12:01
Ciekawa zupka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat