Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczna biala bulgarska z cukinia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosolu drobiowego 1 litr
sredniej wielkosci bezpestkowe cukinie 2
sredniej wielkości marchewki 2
mleko 250 ml
jajko 1
sol, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek. i curry
jogurt naturalny 250 ml
ryż 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczna biala bulgarska z cukinia

Warzywa obieramy i myjemy. Cebule kroimy na kosteczke, marchew w paski, a cukinie w wieksze kostki. Do garnka, w ktorym jest rosól, wrzucamy cebule, marchew i cukinie, odrobine soli i zagotowujamy. Po zagotowaniu dodajemy przeplukany ryz, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok 25 minut. Dodajemy 250ml mleka (najlepiej tlustego), zagotowujemy. Odstawiamy z palnika i dodajemy jajeczny jogurt, vegete, curry i pieprz. To vegeta i curry nadaja zupie ostatecznego smaku. W miseczce roztrzepujemy jajo i laczymy je z jogurtem. Dodajemy do zupy i mieszamy. Gotowe. Mozna dodac koperek. Nie ma koniecznosci zagotowywania zupy, nigdy tego nie robie, ale oczywiscie mozna

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 02.01.2012 19:39
super
beatkaa153 16.09.2011 20:49
interesujący przepis
caroline1983 05.05.2011 12:01
Ciekawa zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak