Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa z porem i cukinia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

esencjonalnego rosołu 1,2 litra
podwójna pierś z kurczaka
małe cukinie 2
zielonego groszku (rozmrozonego), 2/3 szklanki
ząbki czosnku 2
wiekszego pora 1,5
Przyprawa uniwersalna kucharek. i pieprz do smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa z porem i cukinia

Piersi obieramy ze skory, tluszczu i chrzastek, myjemy i kroimy na kostke. Obieramy i myjemy warzywa. Cebule i papryke rozdrabniamy na kosteczke, cukinie kroimy w kostke, czosnek kroimy w drobna kosteczke, pora w sredniej grubosci prazki. Do garnka z rosolem wrzucamy piers,cebule, papryke i cukinie. Po okolo 15 minutach gotowania dodajemy groszek, pora i czosnek i gotujemy ok 10 minut. Doprawiamy do smaku, jesli zaistnieje taka potrzeba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 23.06.2012 10:49
pyszna zupka, a jak pięknie wygląda, mniammm
caroline1983 31.10.2011 18:59
świetna, letnia zupa
agnieszka189 19.01.2011 11:32
pychotka
wedith1 12.12.2010 14:11
Uwielbiam Twoje zupki!
ewelina/bunia 26.09.2010 22:03
nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak