Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 kostka
kakao 6 łyżek
cukier 1 szklanka
woda 0,5 szklanki
mleko w proszku 500 gram
orzechy 100 gram
herbatniki 400 gram
migdały 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

W garnku podgrzewamy wodę z masłem dodajemy cukier i kakao. Cały czas mieszamy.Powoli dodajemy mleko w proszku i ciągle mieszamy. zdejmujemy z ognia. Połowę herbatników i orzechy oraz polowe migdałów mielemy w malakserze dodajemy do masy czekoladowej.Dokładnie mieszamy przekładamy do formy delikatnie wysmarowanej olejem i wciskamy połamane pozostałe herbatniki. Na górę sypiemy posiekane migdały i odstawiamy do lodówki do zastygnięcia najlepiej na noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 29.12.2013 09:49
apetyczny !
agnieszka214 26.12.2013 09:37
same słodkosci
Małgorzata9 26.12.2013 08:24
bardzo smaczne
nogawkuchni 26.12.2013 06:00
Pyszna słodkość,zdecydowanie coś dla mnie,fajna propozycja na deser bez pieczenia,wygląda apetycznie.
Magula 26.12.2013 00:11
oo niedługo będę taki robić
Ania321 25.12.2013 23:30
zjadłabym z przyjemnością :)
Megg 25.12.2013 22:10
pyszności :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak