Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po podlasku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

6-8 filetów śledziowych solonych
1 i 1\\2 szkl mleka
4 średnie cebule
2 łyżeczki musztardy
1\\2 szkl. oliwy
Pieprz biały mielony Prymat
jaja 2 szt.
koncentrat 2-3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po podlasku

Filety moczymy przez 3-4 godz kilkakrotnie zmieniając wodę-zimną. Następnie przez ok 2 godz moczymy je w mleku. Odsączamy suszymy i kroimy śledzie na małe kawałki. Cebulę obieramy i szatkujemy w drobną kostkę. W misce mieszamy cebulę, śledzie koncentrat pomidorowy, musztardę oraz porzyprawy. Na końcu dolewamy powoli oliwę, ciągle mieszając. Gotowe śledzie posypujemy pokruszonym ugotowanym jajkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 23.11.2010 19:52
Pyszne, bardzo lubię śledzie solone:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak