Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z czarnych oliwek, orzechów i kaparów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwki czarne Smak 100 gram
kapary całe Smak 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
orzechy laskowe 15 sztuk
pieprz
sól
oliwa 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z czarnych oliwek, orzechów i kaparów

Najszybciej przygotujemy pesto w blenderze.
Najpierw wrzucamy orzechy laskowe i mielimy na mniejsze kawałki.
Następnie wrzucamy pozostałe składniki i mielimy, aż do uzyskania jednolitej masy.

Pesto doskonale nadaje się do makaronów lub jako pasta do grzanek z lekkim serem camembert.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 27.05.2014 13:27
Świetne pesto :-)
IwonaDD 20.01.2014 08:43
super połączenie smakowe orzechów i oliwek!
migotka28 06.01.2014 22:34
robiłam kiedyś ale to nie moje smaki
norweska20 23.12.2013 15:48
fajny pomysł
Patriszja
Patriszja 23.12.2013 09:15
mmmm smacznie wygląda :)
patryska76 23.12.2013 08:26
Ciekawa propozycja, z pewnością spróbuję ;-)
Zdzisław 23.12.2013 03:43
dla mnie smacznie podano
Adamorek 22.12.2013 22:50
wspaniałe pesto
Renata9 22.12.2013 21:12
takiego pesto jeszcze nie jadłam, ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak