Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce śledziowe w zalewie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 3 szt
cebula czerwona 2 szt
marchew 1 szt
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżka
ocet 1/2 szklanki
olej 1 szklanka
woda 1,5 szklanki
korniszony
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
śledzie 7 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce śledziowe w zalewie

Śledzie solone moczymy ok 30 min. Po tym czasie osuszamy. Korniszony kroimy w słupki. Cebulę białą obieramy i kroimy w piórka. Cebulę przelewamy wrzątkiem. Na każdego śledzi kładziemy kawałek korniszona i kilka piórek cebuli zawijamy i spinamy wykałaczką. Robimy zalewę. W garnku gotujemy wodę z octem. Dodajemy sól, przyprawy , pokrojoną cebulę i marchewkę w cieniutkie plasterki. Gotujemy ok 10 min. Na koniec dodajemy olej i mieszamy. zalewę studzimy. Śledziki układamy w pudełku lub słoiku zalewamy zimną zalewą i odstawiamy w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 28.02.2014 21:36
smaczne śledziki, moje ulubione
pawel123 22.12.2013 19:46
moje smaki
krystyna330 22.12.2013 19:31
ale pyszności
halina17 22.12.2013 18:18
Uwielbiam śledzie.
Barbara13 22.12.2013 16:20
Pyszności taki śledzik
patryska76 22.12.2013 16:00
Z pewnością pyszne muszą być śledzie z takiej zalewy ;-)
Romanowka 22.12.2013 15:56
Pyszny śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak