Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosołek z makaronem "zacierki"...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szponder wołowy 80 dag
kurczak 1/2 sztuki
woda 5 litrów
seler korzeniowy 1 sztuka
pietruszka korzeń 2 sztuki
marchew 6 sztuk
por 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 5 sztuk
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
makaron zacierki 30 dag
natka pietruszki - do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: rosołek z makaronem "zacierki"...

zagotować szponder, kurczaka w niewielkiej ilości wody i tę wodę wylać

teraz mięsa zalać 5 l wody i zagotować, gotować na mniejszym ogniu

dodać warzywa, ziele i liście - pod koniec gotowania wsypać jarzynkę kucharka

do smaku przyprawić pieprzem i magą kucharka

szponder mielę do farszu na pierogi a z kurczaka robię potrawkę do ryżu

makaron "zacierki" ugotowany odlać na sito

rosołek podać z marchewką, makaronem i natka pietruszki........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 23.12.2013 12:44
ale pyszny taki rosołek
Gabi44 22.12.2013 18:55
Taki prawdziwy rosołek bardzo lubię.
Izabela77 22.12.2013 13:33
lubię taki rosołek
Beatris 22.12.2013 11:00
Mam ochotę na porcyjkę. Uwielbiam rosołek:)
patryska76 22.12.2013 10:05
Smak moje dzieciństwa ;-)
cukiereczek 22.12.2013 08:27
ciepła domowa zupka Lubię to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak