Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 400 g
kiełbasa 500 g
marchew 3 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
woda 3 l
majeranek 1 łyżka
ziele angielskie 4 szt
liść 2 szt
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Kroki postępowania

1
Fasole Jaś moczymy dzień wcześniej.
Krok 1 - Zupa fasolowa foto
2
Marchew obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Cebulkę kroimy również w kosteczkę.
Krok 2 - Zupa fasolowa foto
3
Do garnka wlewamy wodę wrzucamy fasolę jaś i gotujemy około 39 min. Następnie wrzucamy ziele angielskie, liść laurowy, marchew, cebulę oraz kucharek.
Krok 3 - Zupa fasolowa foto
4
Kiełbasę kroimy w kosteczkę i wrzucamy do wywaru.
Krok 4 - Zupa fasolowa foto
5
Gdy warzywa zmiękną doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy.
Krok 5 - Zupa fasolowa foto
6
Na koniec zagęszczamy zupę( rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody obie mąki, po wymieszaniu wlewamy i mieszamy). Dodajemy majeranek gotujemy jeszcze chwilę i podajemy. Smacznego!
Krok 6 - Zupa fasolowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 03.01.2014 21:27
ciekawa zupka;)
AnielskaSlodycz 21.12.2013 18:56
smakowita :)
Alex_M 21.12.2013 13:20
smaczna zupka
w mojej kuchni 21.12.2013 00:19
smaczne treściwe danie
Milka100 20.12.2013 21:31
uwielbiam fasolowa z koncentratem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak