Chrupiący smażony karp

Chrupiący smażony karp

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

  • bułka tarta

  • olej

  • masło

  • jajko

  • sól, pieprz miałki

  • karp

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Karpia sprawić. tuszkę pokroić na półdzwonka. Każdy kawałek posolić, popieprzyć i obłożyć plasterkami cebuli. Odstawić na kilka godzin do lodówki ( ja zostawiam na noc). Panierować w jajku i bułce. Smażyć na średnim ogniu na dobrym oleju z dodatkiem masła na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:55
Lubię tą rybę.

Marzena40

17.02.2011 15:38
uwielbiam karpia

Justyna223

08.08.2010 17:58
moja babcia robi takiego właśnie karpia, prosty i sprawdzony przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat