Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie chrzanowym

4.0
(26)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 3-4 łyżki
chrzan 2 łyżeczki
cebula 2 szt.
matijasy 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie chrzanowym

Śledzie moczymy w wodzie z dodatkiem octu lub soku z cytryny, najlepiej przez noc.
Osączamy z wody i kroimy na mniejsze kawałki.
Cebulę kroimy w cienkie krążki lub piórka, delikatnie solimy i odstawiamy.

Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym i chrzanem. Mieszamy. Doprawiamy do smaku świeżo mielonym kolorowym pieprzem.

Śledzie i cebulę łączymy z sosem chrzanowym.
Śledzie odstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na 24 godziny, aby się "przegryzły".
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 21.12.2013 08:38
pyszny sledzik
Laila2786 20.12.2013 21:06
fajnie podane
Michał2 20.12.2013 21:04
lubię takie śledzie
Megg 20.12.2013 20:57
przepyszne śledziki
halina17 20.12.2013 20:11
Dobre śledzie.
norweska20 20.12.2013 19:25
lubię także z sosem czosnkowym , ale chrzanowy też jest ok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak