Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z indyka .*. - Krok po kroku

5.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 80 dag
słonina 6 plasterków
rosół z kury Kucharek 1 szklanka
wino białe 3 łyżki
przecier pomidorowy 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
masło 1 łyżka
cukier
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z indyka .*. - Krok po kroku

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 1 - Pieczeń z indyka .*. - Krok po kroku foto
2
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć Przyprawą Kucharek oraz pieprzem, odstawić na 2 godz. do lodówki.
Krok 2 - Pieczeń z indyka .*. - Krok po kroku foto
3
Następnie zrumienić na oliwie ze wszystkich stron, ułożyć w brytfannie, posypać tymiankiem, obłożyć plasterkami słoniny, podlać rosołem i winem, wstawić na 30 min. do piekarnika nagrzanego do temperatury 185°C.
Krok 3 - Pieczeń z indyka .*. - Krok po kroku foto
4
Uzupełnić sos rosołem, dodać przecier pomidorowy, masło, natkę i piec jeszcze 15 min.
Krok 4 - Pieczeń z indyka .*. - Krok po kroku foto
5
Podawać pokrojone w plastry i polane sosem.
Krok 5 - Pieczeń z indyka .*. - Krok po kroku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 04.12.2018 23:27
Pyszna i kusząca pieczeń.;)
Pani Domu 21.12.2013 00:24
piękna pieczeń
iwi 20.12.2013 14:42
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak