Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pękate jajka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3
herbata czarna 1
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pękate jajka

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo ok. 5 minut.
Krok 1 - Pękate jajka foto
2
Następnie wyjmujemy jajka, przepłukujemy zimną wodą i rozbijamy skorupkę, odrywamy niektóre kawałki skorupki. Do wody w której gotowaliśmy jajka wkładamy saszetkę herbaty.
Krok 2 - Pękate jajka foto
3
Ponownie wkładamy jajka i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie delikatnie zdejmujemy skorupkę z jajek, musimy uważać by nie uszkodzić osłonki pod skorupką, bo to na niej powstaje nam wzorek.
Krok 3 - Pękate jajka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 20.12.2013 23:03
super pomysł na dekorację
wyattearp 20.12.2013 17:46
fajne ale chyba nie te święta
IwonaDD 20.12.2013 14:28
wow,ale extra!!!!!!!!! super pomysł!
Aga-25 20.12.2013 13:33
bardzo ładnee
Agnieszka-87-25 20.12.2013 13:23
fajnie wygladają
Papryczka 20.12.2013 13:20
fajnie wyglądają
Jadwiga/Jaga85 20.12.2013 12:57
Fajnie wyglądają!!
norweska20 20.12.2013 12:18
fajnie podane
Jolie 20.12.2013 10:08
urocze i pomysłowe :)
krystyna330 20.12.2013 09:49
fajne pomyslowe
patryska76 20.12.2013 09:37
Świetny pomysł ;)
Kasia35 20.12.2013 09:25
świetny pomysł
Ania84 20.12.2013 09:22
ekstra pomysł, wypróbuje na Wielkanoc :)
Rysia 20.12.2013 09:09
Wyglądają ładniej niż chińskie "100-letnie".
Paolcia 20.12.2013 09:01
mmm smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak