Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe leczo z jeleniem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 kg
cebula czerwona 4
mięso z jelenia 40 dag
papryka czerwona 5
cukier 3 szczypty
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
pomidory 6
smalec do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe leczo z jeleniem

Kroki postępowania

1
Rozpoczynam do podsmażenia czerwonej cebuli, którą kroimy w kostkę.
Krok 1 - Cukiniowe leczo z jeleniem foto
2
Następnie smażymy mięso z jelenia pokrojone w kawałki.
Krok 2 - Cukiniowe leczo z jeleniem foto
3
W dużym garnku umieszczamy cebulę oraz mięso z jelenia. Dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną.
Krok 3 - Cukiniowe leczo z jeleniem foto
4
Wrzucamy obrane i pokrojone cukinie. Przyprawiamy pieprz kolorowym, cukrem oraz solą.
Krok 4 - Cukiniowe leczo z jeleniem foto
5
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórek. Również dodajemy do garnka.
Krok 5 - Cukiniowe leczo z jeleniem foto
6
Całość dusimy około 1 godziny. Pod koniec próbujemy i ewentualnie doprawiamy wg uznania.
Krok 6 - Cukiniowe leczo z jeleniem foto
7
Leczo możemy zawekować na zimę. Smacznego.
Krok 7 - Cukiniowe leczo z jeleniem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak