Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos boloński

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
cebula
przecier pomidorowy 200 g
sól
pieprz
olej do smażenia
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos boloński

Cebulę pokroić w drobną kostkę, posypać solą aby się zmorzyła i wsypać do rondla na rozgrzany olej. Gdy zrobi się szklista dodać mięso mielone i przyprawy. Mięso usmażyć i wtedy dopiero dodać przecier z niewielka ilością wody. Jeszcze chwile całość mieszać. Podawać z makaronem typu spaghetti lub innym ulubionym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 07.01.2014 07:32
robię podobny
Monia 20.12.2013 10:14
A ja miałam wczoraj taki na obiad :)
Ula 19.12.2013 23:25
trochę mało warzyw jak na boloński, ale na szybki obiad jak znalazł
gosia1988 19.12.2013 21:33
lubię taki sosik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak