Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sok-syrop z truskawek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: sok-syrop z truskawek

Truskawki obieramy, płuczemy, osuszamy, wrzucamy do garnka z odrobiną gotującej się wody. Owoce rozgotowujemy, po czym przecedzamy przez gęste sito. Wrzucamy na nią truskawki i dobrze wyciskamy sok do naczynia. Odmierzamy uzyskany w ten sposób płyn i zagotowujemy z cukrem w proporcji 4 szklanki cukru na 4 szklanki soku. Podczas gotowania soku zbieramy szumowiny. Po ugotowaniu natychmiast przelewamy do butelek lub słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak