Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z suszonymi grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 8 sztuk
cebula 3 sztuki
olej do smaku
pieprz do smaku
podgrzybki suszone 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z suszonymi grzybami

Suszone grzyby moczyłam przez całą noc, odcedziłam. Matiasy moczyłam przez 3-4 godziny. Cebulkę obrałam, pokroiłam w piórka, zeszkliłam na oleju, ściągnęłam z patelni.Grzybki pokroiłam w paseczki, podsmażyłam na oleju. Dodałam co cebulki, wymieszałam, pozostawiłam do wystygnięcia. Śledzie pokroiłam w kawałki. Do słoja naprzemiennie, warstwami wkładałam śledzie przesypując cebulką wymieszana z grzybkami. Każdą warstwę oprószałam pieprzem. Całość zalałam olejem. Odstawiłam do lodówki na całą dobę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 19.12.2013 15:50
doskonała przegrycha:)
norweska20 19.12.2013 11:42
pychota takie sledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak