Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    8 sztuk
  • cebula biała

    4 sztuki
  • marchewka

    4 sztuki
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • majonez

    250 ml
  • śmietana 18 proc

    250 ml
  • sól, pieprz

    do smaku
  • jajka

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę, ziemniaki i jajka. Śledzie pokroić w kostkę i dać na spód. Na to pokroić cebulkę. Na cebulę zetrzeć na tarce o grubych otworach ziemniaki. Posolić i popieprzyć. Na to zetrzeć także marchewkę i posolić i popieprzyć. Na to wylać pomieszany majonez ze śmietaną Na to zetrzeć na tarce jajka. Posolić i popieprzyć na koniec do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

13.07.2011 09:52
super

iwa643

09.07.2011 06:29
smaczne

iknkirke

04.07.2011 16:32
fajna

smakoszek

27.06.2011 08:49
Super smaczna:)

Iwusia

14.04.2011 22:00
przepyszna :)

IlonaAlbertos

20.02.2011 23:03
Uwielbiam ją :)

Ewa111

03.08.2010 12:38
wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat