Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 8 sztuk
cebula biała 4 sztuki
marchewka 4 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
majonez 250 ml
śmietana 18 proc 250 ml
sól, pieprz do smaku
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa

Marchewkę, ziemniaki i jajka. Śledzie pokroić w kostkę i dać na spód. Na to pokroić cebulkę. Na cebulę zetrzeć na tarce o grubych otworach ziemniaki. Posolić i popieprzyć. Na to zetrzeć także marchewkę i posolić i popieprzyć. Na to wylać pomieszany majonez ze śmietaną Na to zetrzeć na tarce jajka. Posolić i popieprzyć na koniec do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 13.07.2011 09:52
super
iwa643 09.07.2011 06:29
smaczne
iknkirke 04.07.2011 16:32
fajna
smakoszek 27.06.2011 08:49
Super smaczna:)
Iwusia 14.04.2011 22:00
przepyszna :)
IlonaAlbertos 20.02.2011 23:03
Uwielbiam ją :)
Ewa111 03.08.2010 12:38
wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak