Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 4 duże sztuki
śmietana 1 łyżka
serek topiony 70 gram
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać i wypłukać. Zalać zimną wodą, dodać łyżeczkę soli. Ugotować. Następnie odcedzić i delikatnie przestudzić.
Krok 1 - Puree ziemniaczane foto
2
Ziemniaki przełożyć do miski. Dodać do nich masło, oliwę z oliwek, rozgnieciony czosnek, serek topiony i śmietanę. Wszystko razem mieszamy i za pomocą tłuczka dokładnie wszystko utłuc na jednolitą papkę.
Krok 2 - Puree ziemniaczane foto
3
Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć masę do miseczek, wygładzić. Całość posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)
Krok 3 - Puree ziemniaczane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafcio 07.01.2014 19:38
musi być smaczne
Kuchenka 19.12.2013 17:07
ciekawe, fajne:)
fotoviderek 18.12.2013 07:34
Przydatny przepis :)
sanielcia 17.12.2013 23:24
co za pyszności:)
smerfna_chatka 17.12.2013 21:58
ładnie wygląda
Noruas 17.12.2013 21:40
fajne dodatki ;)
idealme 17.12.2013 21:20
też często robię puree do obiadu ))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak