Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty i suszonych śliwek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 szkl kiszonej kapusty
1 średnia marchew
garść suszonych śliwek bez pestek
2 łyzki majonezu
1 płaska łyżeczka cukru
pieprz
jabłko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty i suszonych śliwek

Kapustę odciskamy i drobno szatkujemy. Opłukane suszone śliwki zalewamy sokiem z kiszonej kapusty i ewentualnie, jeżeli jest go za mało dolewamy trochę zimnej przegotowanej kapusty. Po kilkunastu minutach śliwki odcedzamy i drobno kroimy. Obieramy jabłko marchew i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie skaładniki mieszamy w misce, po czym dodajemy majonez i przyprawy. Odstawiamy w chłodne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 25.09.2010 12:14
ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak