Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z Czerwonej Kapusty

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por (biała część) 1 nieduży
jabłka 2
sok z cytryny
cukier
sól
pieprz
oliwa 2 łyzki
kapusta czerwona 700 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z Czerwonej Kapusty

Z kapusty zerwać wierzchnie liście.
Kapustę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Delikatnie skropić sokiem z cytryny. Wymieszać.
Jabłka umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych i zatrzeć na tarce o grubych oczkach.
Por umyć i drobno posiekać.

Jabłka i por połączyć razem z kapustą.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dodać oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszać.

Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 11.01.2014 12:57
Akurat szukam pomysłu na czerwona kapustę :)
Bernadeta1 04.01.2014 10:19
smaczny dodatek do obiadu
ao_12 17.12.2013 20:39
prosta i smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak