Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka dobrze schłodzić po czym ubić je na sztywno ze szczyptą soli.
Następnie partiami dodawać cukier, ubijać aż masa będzie puszysta i błyszcząca.

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać łyżką masę.

Piekarnik nagrzać na 110* z termoobiegiem i suszyć bezy około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 10.02.2014 10:38
jakie ladne
eMMe 18.12.2013 10:50
Pycha, uwielbiam bezy:) Takie chmurki:)
Jadwiga/Jaga85 17.12.2013 23:15
Fajniutkie!!
Niki22 17.12.2013 20:46
sama jeszcze nigdy nie robilam :)
irenka 17.12.2013 19:22
pycha,lubię
Sylwia26 17.12.2013 19:12
ślinka leci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak