Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana bez mięsa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 g
kapusta biała 300 g
marchewki 3 średnie
por (biała część) 1 szt
ziemniaki 3 średnie
pietruszka 1 duża
cebula 2 średnie
Kminek mielony Prymat 0,5 łyżeczki
tymianek 3 gałązki
sól
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
ziele angielskie 5 kulek
oliwa 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana bez mięsa

Kroki postępowania

1
Cebulę, czosnek i por pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni na oliwie z oliwek.

Zagotować 3 litry wody z zielem angielskim i liściem laurowym, włożyć do niej obrane ziemniaki pokrojone w kostkę, krążki marchewki, pietruszki, lekko posolić, gotować 20 min. Następnie dodać podsmażoną cebulę, czosnek i por. Delikatnie zmiksować blenderem aby zupka nie była blada.
Krok 1 - Zupa kapuściana bez mięsa foto
2
Następnie dodać odciśniętą kiszoną kapustę, białą kapustę pokrojoną w paski i gałązki tymianku. Przyprawić solą, pieprzem, papryką ostrą, kminkiem. Gotować na małym ogniu około 30 min.
Krok 2 - Zupa kapuściana bez mięsa foto
3
Pod koniec gotowania doprawić do smaku.
Krok 3 - Zupa kapuściana bez mięsa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 16.02.2014 17:35
apetyczna zupka
Marlenka.S 17.12.2013 18:58
bardzo lubię taką
Romanowka 17.12.2013 11:53
Rozgrzewająca, pyszna zupa dla wegetarian!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak