Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuściane zapiekanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1\\2 szkl kiszonej kapusty
1 pomidoir
2-3 łyżki oliwy
ząbek czosnku 1 szt
chleb razowy 4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: kapuściane zapiekanki

Razowy chleb skaraplamy oliwą. Kapustę kiszoną odcedzamy i szatkujemy. Pomidora sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skorki i kroimy w plastry. Czosnek kroimy w cieniutkie plasterki. Na każdej kromce chleba układamy kiszona kapustę, plaster pomidora oraz kilka plasterków czosnku. Posypujemy przyprawami i wkładamy na 10-15 min na blasze do pieczneia nagrzanego do temp ok 150 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak