Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z jabłek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 10 szt
jaja 4 szt.
mąka 10 dag
cynamon
konfitura
olej do smażenia
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z jabłek

Wykonanie:
Jabłka umyć, wydrążyć z jednej strony wyjąć nasiona. Oprószyć wnętrze jabłek cynamonem i włożyć konfiturę (najlepiej domową). Następnie żółtka dokładnie wymieszać z mąką, dodać ubitą pianę z białek, wymieszać i moczyć jabłka ze wszystkich stron. Rozgrzać olej włożyć oblepione jabłka , nakryć i smażyć na rumiano. Wyjąć łyżką cedzakową , oprószyć cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 16.12.2013 23:13
Smaczny pomysł na jabłka:)
iwi 16.12.2013 20:18
Super przepis
Kuchenka 16.12.2013 20:08
fajne pączki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak