Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka Sarenki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wody 2,5 litra
korzenie pietruszki 2
duzy peczek kopru
mieso z kurczaka np 2 udka
przyprawy
ziemniaki
botwinka 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka Sarenki

Zagotowac wode w garnku, przyprawic warzywkiem, sola i pieprzem, wrzucic umyte porcje kurczaka, zmniejszyc temp. palnika i gotowac ok 15 minut. Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Cebule pokroic w kostke i wrzucic do garnka, zagotowac, po czym: pokroic na dosc drobno botwine, ziemniaki kroimy w kostke, pietruszke w kostke, selera w paski. i wrzucamy wszystko do garnka (samych lisci nie dodajemy wiele, glównie lodygi.) Wrzucamy listek laurowy i ewentualnie doprawiamy przyprawiamy do smaku. Gotujemy az wszystkie warzywa beda miekkie (ok 30 min). Na kokiec wrzucamy drobno pokrojony koper. Mozna dodac troche soku z cytryny i lyzke barszczyku w proszku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 18.04.2012 17:50
super
Jolanta40 28.08.2011 19:58
chętnie bym zjadła
Gosia32
Gosia32 27.03.2011 13:20
SUPER;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak