Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowa pasta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 łyżka
masło 1 łyżka
szprotki wędzone 5 dag
żółtko jajek 1 szt
cukier puder do smaku
koperek posiekany 1 łyżka
pieprz do smaku
ser topiony 15 cheddar

Przepis i sposób przygotowania na: Różowa pasta

Oczyszczone szprotki rozetrzeć na masę, dodać masło, ser topiony i starte na tarce żółtko. Utrzeć wszystko na jednolitą masę, pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i koperek. Przyprawić do smaku pieprzem i cukrem pudrem. Pasta ślicznie wygląda na kanapkach , gdy cienko przekrojoną bułkę przełożymy na przemian z pastą zieloną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 27.12.2013 09:32
super smaki
m1monika 07.05.2012 13:24
fajna :-)
Iwona51
Iwona51 27.01.2012 12:08
extra
Monika193
Monika193 27.08.2010 09:46
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak