Surówka z kiszonej kapusty z czosnkiem

Surówka z kiszonej kapusty z czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 szkl kiszonej kapusty

  • 2-3 zabki czosnku

  • 1\\2 szkl oliwy( nie z oliwek)

  • 1 łyżeczka cukru

  • pieprz biały

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek przecinamy przez praskę i mieszamy z oliwą oraz najlepiej świerzo zmielonym białym pieprzem. Kapustę kiszoną mocno odciskamy, zlewając sok do szklanki po czym siekamy. Układamy w małej miseczce warstwami kiszoną kapustę i cebulę. Każdą warstę posypujemy odrobiną cukru. Całość zalewamy przygotowaną wcześniej oliwą i odstawiamy w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

13.11.2011 09:15
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat