Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew
pietruszka
por
koncentrat pomidorowy
mąka
olej do smażenia
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Kroki postępowania

1
Składniki:
3 duże filety tilapii
4 marchewki
1/2 pietruszki
1/2 selera
1 por
4 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
świeżo zmielony pieprz
1 łyżeczka słodkiej papryki
listek laurowy
2 ziarenka ziela angielskiego
olej
jajko, mąka i bułka tarta do panierowania

Dekoracja:
natka pietruszki, por, ziele angielskie

Warzywa umyć, obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora pokroić w półplasterki. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, przesmażyć warzywa, podlać 1/2 szkl wody, dodać koncentrat i przyprawy i dusić ok 20 minut.
Krok 1 - Ryba po grecku foto
2
Filety umyć osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Przekroić na 2-3 części. Panierować w mące, jajku i bułce tartej a następnie smażyć na złotobrązowy kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Krok 2 - Ryba po grecku foto
3
Na półmisku ułożyć usmażone filety a następnie przykryć je warzywami. Dowolnie udekorować. Schłodzić.
Krok 3 - Ryba po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 29.09.2014 11:38
pyszna rybka
Megg 16.12.2013 10:32
uwielbiam taką rybkę, pycha
Barbara13 16.12.2013 10:03
Pysznie :)
kriko 16.12.2013 10:01
super rybka
Ola1984 16.12.2013 09:59
Pyszne danie Joasiu :)
Krzysztof15 16.12.2013 09:46
pyszna rybka
Olga_SK 16.12.2013 09:30
Moje ulubione danie, nie tylko w świątecznym czasie :)
as28 16.12.2013 08:36
uwielbiam rybe po grecku
iwi 16.12.2013 07:41
Fajnie przyrządzona rybka
marcia7 16.12.2013 01:26
ja robię bez pora
Ania321 15.12.2013 23:22
coś co bardzo lubię :)
migotka28 15.12.2013 22:54
kocham to danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak