Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowo-warzywna

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 szt
cebula czerwona 1 szt
marchewka2 2 szt
pietruszka 1 szt
jabłko 1 szt
mały seler 1 szt
ogórki kiszone 1 szt
groszek zielony 1 szkl
mały por 1 szt
jajko 4 szt
majonez 1/2 szkl
pieprz do smaku 1 szczyptka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowo-warzywna

Wykonanie.
Do garnka wkładamy warzywa marchewkę,pietruszkę i seler gotujemy al dente.Jajka gotujemy na twardo.Oczyszczone filety śledziowe dokładnie myjemy osuszamy,następnie kroimy w drobną kostkę.
Cebulę i pora kroimy w kosteczkę przelewamy wrzątkiem na sitku.Ugotowane warzywa ,jajka kroimy w kosteczkę.Ogórki i jabłko kroimy w kosteczkę.Wszystkie składniki wkładamy do dużej miski,dodajemy groszek zielony dokładnie mieszamy dodajemy majonez jeszcze raz mieszkamy,Doprawiamy do smaku pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak