Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowy śledź z cieciorką i granatem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 2 filety
cynamon 1 łyżka
miód 2 łyżki
cukier brązowy 1 łyżka
olej 2 łyżki
cieciorka 1 szkl
granat 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 3 łyżki
koperek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowy śledź z cieciorką i granatem

Filety śledziowe pokroić w grubszą kostkę. Miód, olej, cynamon i cukier dokładnie wymieszać. Dodać kostkę śledziową, wymieszać aby każdy kawałek dobrze pokrył się marynatą, zmaknąć w szczelnym pojemniku i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Cieciorkę odsączyć z zalewy. Dodać ziarna granatu i śledziki w cynamonie. Koperek posiekać. Wszystko razem wymieszać delikatnie z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 16.12.2013 13:29
ciekawy mix smaków :D
Maria 70 16.12.2013 00:56
Interesujący przepis.
treonina 15.12.2013 23:00
ciekawy przepis!
Rysia 15.12.2013 22:54
Ciekawy przepis.
sanielcia 15.12.2013 22:53
ciekawe połączenie:)
Renata9 15.12.2013 20:41
pomysłowe śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak